XL AIR heeft een rijke geschiedenis. Hoe rijk? Dat hoor je in onderstaande fragmenten! We gingen spreken met oud-XL AIR gedienden. Van de oude ‘XL-Air’ schrijfwijze, naar de VUB-studio tot de kelders van het RITCS in Brussel.
2005-2006

De start van XL AIR: Dieter Van Dam

Ella ging met XL AIR grondlegger Dieter Van Dam spreken, hij legt je in geuren en kleuren uit hoe XL AIR van de grond kwam. Luister hier.

Verbouwing Studio VUB .

Hadewijch van Haverbeke heeft het met Emma over de allereerste XL AIR studio ooit op de campus van de VUB. Luister hier.

2011-2012
2014

Verandering, dat is altijd wennen.

Hoe went dat, een nieuwe studio? Plots mag je geen bak bier meer verstoppen achter een muffe zetel maar moet het allemaal wat netter. Rint sprak met Lise Bonduelle over het nieuwe normaal.
Luister hier.

Stressen om voor de eerste keer te presenteren.

Robbe Petitjean kwam als een bang konijn de XL AIR studio binnen toen hij voor het eerst mocht presenteren. Later schitterde hij als hoofdproductie. Bérénice spitte zijn XL AIR carrière voor je uit. Luister hier.

2016
2017

Special FM

Jaarlijks wordt XL AIR even Special FM en trekken onze radiomakers naar de Special Olympics om de luisteraar van boeiende reportages, mooie radio en de betere verzoeknummers te voorzien. Jordan sprak met bedenker Emiel De Mey.
Dit interview is momenteel nog niet beschikbaar.

XL AIR vandaag

Vandaag ontwaakt XL AIR uit haar coronaslaap en maakt een nieuwe generatie nog steeds van maandag tot donderdag tussen 17-00u
radio. Maarten sprak met Lukas Anthierens over zijn ervaring en rol binnen XL AIR.
Luister hier.

2019

Naar boven